Aqua Cleaners COMPACT víztisztító beszerelése

A COMPACT víztisztító beszerelése alapjában véve egy egyszerű folyamat, de ha Ön saját kezűleg szeretné beszerelni a víztisztítót nem árt felkészülni:

Az alap beszerelő szett tartalmaz egy 1/2 “-os és 3/8 “-os csatlakozó idomot a kis golyóscsap beiktatásához, melyet a hideg vizes ág sarokszelepéhez építünk be. Amennyiben Önnek más méretű vízbekötési lehetősége van, feltétlenül egyeztessen technikus kollégáinkkal és ennek megfelelő megoldást javaslunk.

Ha a mosogató alatt nincs vízcsatlakozási lehetőség mert a csaptelep a mosogató fölött a falból áll ki, akkor tudunk küldeni speciális idomot a csaptelep elé, és ide is be lehet kötni a víztisztító bekötéséhez szükséges 1/4″-os golyóscsapot. Ezután a vízellátáshoz szükséges vékony csövet le lehet vezetni a konyhaszekrény alsó részébe. Ebben az esetben feltétlenül jelezze megrendeléskor a megjegyzés rovatban!

A tiszta víz csaptelep beszereléséhez furatra lesz szükség a konyhaszekrény munkalapján, vagy a mosogatótálcán. A furatot lehetőleg úgy helyezze el, hogy vízvételkor a főzőedény a mosogatóba lehessen helyezni. Mielőtt hozzákezdünk a fúráshoz, győződjünk meg róla, hogy a mások oldalon lesz elég hely a csaptelep rögzítő csavarjának meghúzásához.

A Kompakt víztisztító készülék komputere folyamatosan monitorozza a kimenő víz TDS értékét.
Amennyiben az az érték 100 PPM fölött van TARTÓSAN, abban az esetben a szűrés nem megfelelő. Jelezze ügyfélszolgálatunknak a kapcsolat oldalon keresztül.

A víztisztító készülékek szárazon szereltek, gyárilag nincsenek nyomáspróbázva. A víztisztító készülék alkatrészei akkor kerülnek a maximális nyomás alá, amikor a tartály már tele van. Érdemes az esetleges szivárgásokat ilyenkor is mégegyszer ellenőrizni, és elhárítani.

Amennyiben Ön GF-05-ös kétkarú csapteleppel rendelte a víztisztítót, a kapott T-idommal el tudja ágaztatni a vizet közvetlenül a tiszta víz kimenet (kék csövég, a kis fehér utánszűrő patron oldalánál) után. Az egyik ágat közvetlenül be lehet kötni a csaptelep egyik oldalába, a másik ágba be lehet iktatni a visszasózó- ill. esetlegesen a lúgosító patront.

A víztisztító készülék 220V-os csatlakozást igényel, célszerű ezt a konyhaszekrénybe, egy IP54 védelemmel ellátott aljzattal kiépíteni.

A fertőtlenítés egyszerű folyamat, de bőrre és szemre veszélyes. Mindenképpen használjon védőfelszerelést. Csak akkor végezze el a fertőtlenítést, ha meggyőződött róla, hogy a készülékben nincs szivárgás.
A kapott fertőtlenítő szert öntse az első, átlátszó szűrőházba. Folyassa a vizet kb 20 percig a tisztavizes csapon keresztül! Ez idő alatt a készülékből a fertőtlenítőszer kimosódik.

A víztisztító készülék beszerelése előtt feltétlenül nézze meg az alábbi videót:

Amennyiben további kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal a Kapcsolat oldalunkon található elérhetőségek bármelyikén!