Aqua Cleaners BASIC víztisztító beszerelése

A BASIC víztisztító beszerelése alapjában véve egy egyszerű folyamat, de nem árt néhány dolgra felkészülni abban az esetben, amennyiben Ön saját kezűleg szeretné beszerelni a víztisztítót:

Az alap beszerelő szett tartalmaz egy 3/4 “-os és 3/8 “-os csatlakozó idomot a kis golyóscsap beiktatásához, melyet a hideg vizes ág sarokszelepéhez építünk be. Amennyiben Önnek más méretű vízbekötési lehetősége van, feltétlenül egyeztessen technikus kollégáinkkal és ennek megfelelő megoldást javaslunk.

Ha a mosogató alatt nincs vízcsatlakozási lehetőség mert a csaptelep a mosogató fölött a falból áll ki, akkor tudunk küldeni speciális idomot a csaptelep elé, és ide is be lehet kötni a víztisztító bekötéséhez szükséges 1/4″-os golyóscsapot. Ezután a vízellátáshoz szükséges vékony csövet le lehet vezetni a konyhaszekrény alsó részébe. Ebben az esetben feltétlenül jelezze megrendeléskor!

A víztisztító készülék alsó szűrőházai dupla szilikon tömítésekkel vannak ellátva. A készülékházba helyezett tömítő gyűrűt érdemes behelyezéskor egy kis szilikonzsírral átkenni. Felpuhul, növekszik az élettartama, és sokkal jobban tömít.

Amennyiben az Ön víztisztítója NEM gyorscsatlakozós, hanem csavaros (hollenderes) bekötésekkel van ellátva, a csövek bekötésénél feltétlenül használjuk a cső végébe beilleszthető kis fehér merevítő idomot.
Megakadályozza, hogy a rögzítő csavar túlságosan összenyomja a csövet, és sokkal jobban tömít.

A tiszta víz csaptelep beszereléséhez furatra lesz szükség a konyhaszekrény munkalapján, vagy a mosogatótálcán.
A furatot lehetőleg úgy helyezze el, hogy vízvételkor a főzőedény a mosogatóba lehessen helyezni. Mielőtt hozzákezdünk a fúráshoz, győződjünk meg róla, hogy a mások oldalon lesz elég hely a csaptelep rögzítő csavarjának meghúzásához.

A BASIC készülék nem rendelkezik komputerrel. Néha célszerű ellenőrizni a kimenő víz TDS értékét egy kézi műszerrel. Amennyiben az az érték 100 PPM fölött van TARTÓSAN, abban az esetben a szűrés nem megfelelő. Jelezze ügyfélszolgálatunknak a kapcsolat oldalon keresztül.

A víztisztító készülékek szárazon szereltek, gyárilag nincsenek nyomáspróbázva. A víztisztító készülék alkatrészei akkor kerülnek a maximális nyomás alá, amikor a tartály már tele van. Érdemes az esetleges szivárgásokat ilyenkor is mégegyszer ellenőrizni, és elhárítani.

Amennyiben Ön GF-05-ös kétkarú csapteleppel rendelte a víztisztítót, a kapott T-idommal el tudja ágaztatni a vizet közvetlenül a tiszta víz kimenet (kék csövég, a kis fehér utánszűrő patron oldalánál) után. Az egyik ágat közvetlenül be lehet kötni a csaptelep egyik oldalába, a másik ágba be lehet iktatni a visszasózó- ill. esetlegesen a lúgosító patront.

A Basic víztisztító készülék elektromos csatlakozást nem igényel. Viszont mivel nyomásfokozó pumpával sem rendelkezik, kizárólag a hálózati víznyomás áll rendelkezésre a víz átjuttatására a szűrőkön, illetve a tartály feltöltéséhez. Mielőtt a BAsic víztisztító mellett döntene, győződjön meg róla, hogy a beszerelés helyén rendelkezésre áll egy min. 3 BAR hálózati víznyomás.

A fertőtlenítés egyszerű folyamat, de bőrre és szemre veszélyes. Mindenképpen használjon védőfelszerelést. Csak akkor végezze el a fertőtlenítést, ha meggyőződött róla, hogy a készülékben nincs szivárgás. A kapott fertőtlenítő szerből kis mennyiséget juttasson a tartályba oly módon, hogy a tartályba menő csőbe felszív kb. 1 cm3 fertőtlenítő folyadékot és csatlakoztatja a tartályhoz. Ne próbálja belenyomni a fecskendővel! A készülék üzembe helyezésekor ez automatikusan megtörténik. A többi fertőtlenítő oldatot öntse az első, átlátszó szűrőházba. A víz 4-5 tartálynyi víz kiengedése után lesz teljesen mentes a fertőtlenítőszertől!

A víztisztító készülék beszerelése előtt feltétlenül nézze meg az alábbi videót:

Amennyiben további kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal a Kapcsolat oldalunkon található elérhetőségek bármelyikén!