Szivárgás elleni biztonsági szelep

3 800 Ft

Az eszköz a víztisztítót is tartalmazó konyhaszekrénybe szerelve érzékeli az esetlegesen kialakuló szivárgást, és azonnal közbe is lép, tehát kizárja a víztisztítót a rendszerből.

Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy bármilyen vízszivárgás esetén lezárja a hálózati vizet szolgáltató csövet.

Kategória:

Védd konyhádat és víztisztítódat a szivárgó víztől!

A konyhai vízvezeték károsodása, a szelep vagy a tömítés kilazulása és az ebből következő vízszivárgás egyike a legkellemetlenebb háztartási problémáknak.

Kétségkívül zavaró jelenség, amely károsíthatja konyhai berendezéseinket, a konyhaszekrényt, és sok kellemetlen percet okozhat háztartásunkban. Elkerülhetetlen, hogy ez a probléma a víztisztító berendezést is érintse, hiszen az is ugyanúgy a vezetékes vízhálózattal áll kapcsolatban.

Az ilyen kellemetlenségek elkerüléséhez szeretnénk segítséget nyújtani új, vízszivárgás elleni termékünkkel.

 

A szivárgás elleni biztonsági szelep

A szivárgás elleni biztonsági szelep – víztisztító termékeink mellett – kínálatunk legújabb darabja.

Működésének lényege, hogy a víztisztítót is tartalmazó konyhaszekrénybe szerelve érzékeli az esetlegesen kialakuló szivárgást, és azonnal közbe is lép, tehát kizárja a víztisztítót a rendszerből.

Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy bármilyen vízszivárgás esetén lezárja a hálózati vizet szolgáltató vízcsövet.

A szelepet a víztisztítót is tartalmazó szekrény legalacsonyabb pontjára kell felszerelni, ahol a víztisztító csövét a szelepen átvezetve biztosíthatjuk a rendszerhez való hozzáférését. Amint bármilyen szivárgást, eresztést, csöpögést észlel, érzékeli a rákerült nedvességet és lezárja a vízcsövet.

Technikai paraméterek

  • méretek: 38 x 71 x 59 mm
  • anyaga: élelmiszeripari szabványoknak megfelelő POM (Polioxi-metilén)
  • bemenet/kimenet: 1,4″
  • víznyomás: 1 – 7 bar (kerekített érték)
  • bemeneti vízhőmérséklet: 1 – 38 °C
  • érzékelési határérték: 1 cl víz
  • szerkezet: teljesen mechanikus

 

A biztonsági szelep további jellemzői

A víztisztító szivárgás elleni szelepe teljesen mechanikus működésű, semmilyen elektronikus összetevővel nem rendelkezik, így nagyfokú megbízhatóság jellemzi. Ez egy nagyon fontos tulajdonság, hiszen így nem kell tartanod semmilyen biztonsági kockázattól, amely a víz és az elektromosság érintkezésénél felléphetne.

A másik – szintén kevéssé elhanyagolható – szempont pedig az, hogy a hálózati víz semmiképpen nem teheti tönkre a berendezést. Ez a megállapítás töbszörösen is helytálló, hiszen a szelep anyaga az élelmiszeripari szabványoknak megfelelő műanyag (polioximetilén, röviden POM, másnéven poliacetál), tehát semmilyen fémes elemet nem tartalmaz, ezért nem is rozsdásodhat, korrodálódhat.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szivárgás elleni biztonsági szelep” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük